Formgjutna ortopediska skoinlägg i Göteborg

Du träffar en av våra erfarna ortopedtekniker som utför en grundlig fotanalys. Vi tar fram individuellt formgjutna skoinlägg som avlastar dina fötter och förebygger vanliga skador. 

Utforska fler tjänster

skoanalys

Klinikens skoutprovning

Noggrann fot- och löpstegsanalys som avslutas med utprovning av modeller. Bra för både vardagsmotionärer och aktiva löpare

Ortopedteknisk konsultation​

Är du osäker på om du behöver ett inlägg? Börja med en grundlig undersökning av dina fötter från utbildad ortopedtekniker.

Hur ser processen ut?

Besök 1
Fotundersökning

Undersökningsdel, så kallad palpering. Ortopedteknikern känner igenom senstrukturer, rörlighet i tå och fotled, och ev. irritationer i nervstrukturer. Han går även över hälsenan, benhinnor och känner på ligament.

Besök 1
Fotskanning

Fotskanning i 3-dimensionell scanner. Informationen om dina fötters form ger ett exakt underlag för fotavtrycket i fotbäddarna.

Besök 2
Grovslipning

I vår verkstad slipar ortopedteknikern in fotbädden successivt. Först genom grovslipning av grovämnet, sedan mallar man den grovslipade fotbädden efter utvald sko.

Besök 2
Finjustering

Cirka två veckor efter det första besöket är det dags för återbesök och utprovning av fotbäddarna. I det sista steget parar ortopedteknikern ihop fotbädden med vald sko. Vinklar, passform och avlastning finjusteras efter utprovning på löpbandet så att fotbädden får avsedd effekt.

Fördelar med ortopediska skoinlägg / fotbäddar

Ibland räcker det inte med rätt sorts skor. För svåra eller kroniska besvär krävs individuellt utformade ortopediska skoinlägg för att kompensera felställningar i foten. Det är ingen exakt vetenskap, men förutsättningarna att åtgärda ett problem ökar om skoinlägget är rätt inslipat. Det räcker alltså inte att den passar fotens undersida; den måste vara vinklad rätt och gjord av ett stöttåligt material med lång livslängd. Vi på Löp & Sko Kliniken är noga med att skoinläggen används till rätt sko, med rätt hårdhet i sulan.

PRESENTKORT
Ge någon nära dig en nystart!

Välj tjänst

Ortopedteknisk konsultation

Är du osäker på om du behöver ett inlägg?
Börja med en grundlig undersökning av dina fötter från utbildad ortopedtekniker.

Klinikens skoutprovning

Noggrann fot- och löpstegsanalys som avslutas
med utprovning av modeller. Bra för både vardagsmotionärer och aktiva löpare.

Formgjutna inlägg

Vi skapar individuellt framtagna skoinlägg som avlastar och motverkar vanliga åkommor som hälsporre, löparknä och benhinnebesvär m.m.