Klinikens skoutprovning - prova ut löpskor

Att springa eller gå i en sko som passar just din fot och ditt steg är en viktig del för att tryggt kunna fortsätta röra på sig. I klinikens skoutprovning ingår analys av både fot och rörelsemönster vid promenader och löpning, samt utprovning av skor.

En utförlig skoutprovning kostar 300 kr och ingår självklart vid köp av skor. 

Utforska fler tjänster

Ortopedteknisk konsultation

Är du osäker på om du behöver ett inlägg? Börja med en grundlig undersökning av dina fötter från utbildad ortopedtekniker.

Formgjutna skoinlägg

Vi skapar individuellt framtagna skoinlägg som avlastar och motverkar vanliga åkommor som hälsporre, löparknä och benhinnebesvär m.m.

Hur ser ett besök ut?

Överblick

Rätt löpsko har en läst som passar din fottyp. Spegellådan ger oss en bra bild av dina fotvalv och var belastningen ligger.

Rörelsemönster

Genom att titta på fötternas och knänas rörelser när du springer och går på löpbandet kan vi bedöma den dynamiska belastningen.

Hitta rätt modell

Nästa steg är att prova utvalda modeller ur vårt sortiment, för att avgöra om skon har tillräckligt bra passform för dina fötter.

Utvärdering

Slutligen återvänder du till löpbandet där du tillsammans med vår skotekniker bedömer hur de nya skorna uppför sig.

Vi är experter på att hitta rätt sko

Vi säljer fot- och skolösningar för människor som vill börja, eller fortsätta, röra på sig. Rätt löparsko kan höja din prestation, förebygga skaderisken och göra löpningen mer njutbar. Först efter noggrann fotanalys och rörelseanalys föreslår vi lämpliga modeller, både för din löpmängd och/eller dina promenader.

En utförlig utprovning kostar 300 kr och ingår självklart vid köp av skor. 

PRESENTKORT
Ge någon nära dig en nystart!