Ortopedteknisk konsultation

Boka Ortopedteknisk konsultation när du inte är säker på om du behöver inlägg eller inte. Vi utför en grundlig undersökning av dina fötter och ger råd om vilken sorts sko du bör använda eller vilka inlägg som passar dig.

Utforska fler tjänster

Klinikens skoutprovning

Noggrann fot- och löpstegsanalys som avslutas med utprovning av modeller. Bra för både vardagsmotionärer och aktiva löpare

Formgjutna inlägg

Vi skapar individuellt framtagna skoinlägg som avlastar och motverkar vanliga åkommor som hälsporre, löparknä och benhinnebesvär m.m.

Så här går en konsultation till

Du kan tala med oss om benhinne- och hälsenebesvär, löparknä, onda ryggar och trötta fötter. Smärtsymptom och långvariga skadeproblem kan bero på felinställningar i foten som kan leda till en kraftig pronation, dvs inåtvinkling av foten, vilket kan orsaka smärta i fötter, knä, höft och ländrygg.

Vid en konsultation gör sjukgymnasten / ortopedteknikern en s.k. palpering, en undersökningsdel där han känner igenom senstrukturer, rörlighet i tå och fotled, och ev. irritationer i nervstrukturer. Han går även över hälsenan, benhinnor och känner på ligament.

Överbelastningsskador kan drabba både idrottsaktiva eller vara direkt yrkesrelaterade. Gemensamt är ett upprepat rörelsemönster som orsakar en förslitningsskada. Problemen kan också bero på att fot, ben eller knä påverkas av obalanser i benlängd, muskelstyrka och rörlighet även i i senor och leder, vilket skapar olika rörelser som kan sätta sig i andra delar av kroppen, t ex höfter, rygg och nacke.

Vi lyssnar och ger råd: vad du bör tänka på och undvika. Inte minst får du råd om vilken sorts skor du bör använda. Med rätt sorts stöd och avlastning för fötterna kan vanliga besvär med rygg, höft och axlar i många fall avhjälpas.

Smärtsymtom kan bero på felställningar i foten

Har du smärta i fötter, knän, höfter, rygg, axlar och/eller nacke? Smärtsymtom och långvariga skadeproblem kan bero på felställningar i foten. Överbelastningsskador kan drabba både idrottsaktiva eller vara direkt yrkesrelaterade. Vi har flera diplomerade ortopedtekniker och erfarna sjukgymnaster i vår personalstyrka. Med rätt sorts stöd och avlastning för fötterna kan vanliga besvär med rygg, höft och axlar i många fall avhjälpas. Låt våra experter hjälpa dig komma till roten med dina fot- och knäbesvär.

PRESENTKORT
Ge någon nära dig en nystart!

Välj tjänst

Ortopedteknisk konsultation

Är du osäker på om du behöver ett inlägg?
Börja med en grundlig undersökning av dina fötter från utbildad ortopedtekniker.

Klinikens skoutprovning

Noggrann fot- och löpstegsanalys som avslutas
med utprovning av modeller. Bra för både vardagsmotionärer och aktiva löpare.

Formgjutna inlägg

Vi skapar individuellt framtagna skoinlägg som avlastar och motverkar vanliga åkommor som hälsporre, löparknä och benhinnebesvär m.m.