Egen erfarenhet - skapar mer kunskap

Vår kunniga och erfarna personal är vår största tillgång och styrka. Vi har specialkompetens inom sjukgymnastik, idrottsortopedi och ortopedteknik. Det innebär bland annat att vi slipar till de formgjutna fotbäddarna efter individuella behov. Dessutom genomgår samtliga regelbunden internutbildning, för att bättre kunna hjälpa våra kunder välja rätt skor. Löpskovärlden är ständig förändring så det är viktigt för oss som experter att bevaka utvecklingen genom att testa nya modeller. Så fråga oss gärna om det är något ni undrar över.

Patrik Jacobsson , 40
Leg. sjukgymnast och ortopedtekniker

Patrik, uppväxt i Mölndal, har ansvar för själva ortopedidelen och är den som brukar hålla i intern- och externutbildning. Allsidighet och variation i träningen är viktig, menar Patrik som numera motionerar mest för husbehov ca 3 ggr i veckan: fotboll, innebandy, löpning, motionscykel, roddmaskin beroende på säsong.

Jonas Hagelin , 43
Ortopedtekniker

Jonas, ursprungligen från Laholm, är utan tvivel löparspecialisten i butiken. Hans bakgrund som landslagslöpare från ungdomsklass till seniornivå på distanserna 1500 - 10000 m gör att han har särskild förståelse för drivna löpares önskemål och kan ge väl underbyggda råd för träning med t ex ilägg. Numera springer Jonas mest för avkoppling, och det brukar bli 3-4 mil per vecka, blandat mellan asfalt och terräng. Favoritskon våren 2013 är Asics Exell33. PB på Boston Marathon ? Göteborgsvarvet på 1,06.

Andreas Hansson , 48
Leg. sjukgymnast med ett genuint fotintresse

Andreas kommer från Mölnlycke och har bland annat varit juniorlandslagsman i fotboll, spelat i elitserieinnebandy samt fotboll och tennis fyra år för Universitet i USA där han tog en Bachelor Degree i “Movement and Sportstudies”. Lägg på det en treårig sjukgymnas-tutbildning samt vidareutbildning i idrottsmedicin steg 1 och 2, examen i Ortopedisk medicin samt McKenzie A (ländrygg). Andreas, som spelar golf så fort han får chansen och försöker cykla/jogga 1-2 gånger i veckan, har tidigare jobbat som sjukgymnast med Frölunda Hockey A-lag, BK Häckens A-lag m fl.

Pierre Ivarsson , 44
Butikschef och ortopedtekniker

Pierre som för övrigt är en passionerad flugfiskare startade Löp & Sko Kliniken för 14 år sen tillsammans med Jan-Åke Selander. “Det är en passion att arbeta med människor och försöka lösa deras problem; det är själva drivkraften. Vi får så mycket tillbaka”, förklarar Pierre en gång playmaker på mittfältet i Bockara GOIF. Numera blir det mest tennis och löpning, gärna ett par ggr i veckan, även om han brukar skylla på sitt knä.

Mathias Åberg , 30
Skotekniker

Mathias har fotbollsbakgrund med spel i klubbarna Herrestads AIF och IFK Uddevalla. Numera blir det mest löpning ett par gånger i veckan. På fritiden spelas gärna en runda golf eller sliter håret framför GAIS från läktarplats.

Gustav Bäcklin , 27
Skotekniker

Gustav har varit med oss länge trots sin ungdom. Det stora intresset utöver sin stora fallenhet för fotanalys och skicklig skoutprovning är musik, som denne kvartsekelgamla Hisingsson boende i Gamlestan utövar med stor energi och ekvilibrism inte minst. Med oförlöst idrottsbakgrund inom fotbollen beskriver Gustav sig själv som ”Göteborgs mest välstretchade avbytare”. Numera blir det löpning för välbefinnandets och det höga nöjets skull, helst ute i naturen och gärna i minimalistiska skor. ”Men jag jagar inga sekunder eller minuter.” En favoritsko är Nike Free, som han sliter på Kvibergs kyrkogård, ’faktiskt norra Europas största’, eller för favoritrundan på stigar längs med havet vid Marstrand.

Jonas Hilmersson , 28
Skotekniker

Vårt friidrottsess Jonas Hilmersson är inte bara snabb, han är stark också. Är det inte tävlingar i sprint så är det tyngdlyftning som gäller. Vi är glada för hans stora kontaktnät inom friidrotten men också hans engagemang. Jonas ordnar trevliga butiksaktiviteter, uppdaterar Löp & Sko-nyheter på facebook och håller igång vår websida.

Niklas Brazèe , 23
Skotekniker

Unge herr Niklas Brazée förvärvades hösten 2012, främst förstås för hans flyfota fotbollstalanger till vårt glada korplag. Ibland lånar vi ut honom till Lindome IF’s div 2-lag. En stabil innermittfältare som inte räds att springa lite även utanför planen. Helst då i ett par stabila Asics Kayano ett par gånger i veckan. Utöver den stora passionen (att jobba på Löp & Sko) blir det mycket fotboll, allra helst landslagets matcher, annars Blåvitt – förmodligen för att flera av deras spelare använder våra fotbäddar;-)