Ortopedisk Konsultation

Den mänskliga foten består av 26 ben. Även mycket små felinställningar i fötterna kan leda till olika smärttillstånd i fötter, knän, höfter, rygg, axlar och nacke. Vi har flera diplomerade ortopedtekniker och erfarna sjukgymnaster i vår personalstyrka. Låt våra experter hjälpa dig komma till roten med dina fot- och knäbesvär.

Du kan tala med oss om benhinne- och hälsenebesvär, löparknä, onda ryggar och trötta fötter. Smärtsymptom och långvariga skadeproblem kan bero på felinställningar i foten som kan leda till en kraftig pronation, dvs inåtvinkling av foten, vilket kan orsaka smärta i fötter, knä, höft och ländrygg.

Vid en konsultation gör sjukgymnasten / ortopedteknikern en s.k. palpering, en undersökningsdel där han känner igenom senstrukturer, rörlighet i tå och fotled, och ev. irritationer i nervstrukturer. Han går även över hälsenan, benhinnor och känner på ligament.

Överbelastningsskador kan drabba både idrottsaktiva eller vara direkt yrkesrelaterade. Gemensamt är ett upprepat rörelsemönster som orsakar en förslitningsskada. Problemen kan också bero på att fot, ben eller knä påverkas av obalanser i benlängd, muskelstyrka och rörlighet även i i senor och leder, vilket skapar olika rörelser som kan sätta sig i andra delar av kroppen, t ex höfter, rygg och nacke.

Vi lyssnar och ger råd: vad du bör tänka på och undvika. Inte minst får du råd om vilken sorts skor du bör använda. Med rätt sorts stöd och avlastning för fötterna kan vanliga besvär med rygg, höft och axlar i många fall avhjälpas.