Lotta och Vidar blev bäste göteborgare i första Jubileumsloppet

Nedräkningen till 400-årsjubileet av Göteborgs stad har börjat i och med att första upplagan av Jubileumsloppet är avklarad. Loppet hölls lördagen den 14 september i härligt sensommarväder med 1167 anmälda deltagare.

Löp & Sko’s vandringspris till bäste Göteborgare gick till vinnaren i damklassen Lotta Fougberg och till sjätte bäste i herrklassen, blott 17-årige superlöftet Vidar Johansson. De belönades även med varsin segercheck på 3000 kr från Löp & Sko.

– Det är kul när det går bra. Det kändes bra i kroppen, sa Vidar Johansson efter målgången.

I herrklassen var Ababa Lama (Hälle) överlägsen på 29,48 knappa minuten före tvåan David Nilsson (30,37) tävlandes för öländska Högby. Tre blev Akbit Gebrekal (Strands IF) på 31,14.

Om det var glest i herrtoppen var det desto jämnare i damklassens toppstrid. Ullevis Lotta Fougberg fick verkligen sträcka på sig för att vinna damklassen (35,11) då hon var endast 1 sekund före klubbkompisen Therese Olin. Ytterligare några sekunder bakom kom unga löftet Elin Borglund i mål på 35,20.

– Det var verkligen hårt idag, de andra tjejerna var duktiga, sa en glad segrarinna efter loppet.

Loppet kommer att hållas årligen fram 2021 då 400-årsjubiléet av Göteborg inträffar. Bansträckningen: 10 km startar vid Skeppsbron och följer älven förbi stadens äldsta och yngsta delar med målgång vid Lindholmen.

Läs mer om loppet på www.goteborgsjubileumslopp.se

 

2013