Nya tidens pannlampor från Silva är här.

Med en bra pannlampa kan du springa var du vill, när du vill. Mörkret behöver inte vara något hinder för dig som gillar att springa och sporta i naturen. Löp & Sko har tagit in flera Silva-modeller: Exceed X – ett ’monster’ med 1300 lumen, Trail Speed 2XT (660l), Cross Trail (300l) samt Trail Runner II USB (140l). 

– Silvas lampor har imponerat stort på oss. Vi är väldigt kräsna när vi köper in nya produkter, men när det gäller Silvas pannlampor för löpning var valet enkelt, säger Pierre Ivarsson, Löp & Sko’s VD. 

Bra ljus ger även trygghet i mörkret där man är utlämnad till nattens varelser och deras skrämmande ljud. Det är ju inte förrän du kan bedöma bredden mellan ögonparen som stirrar på dig som du vet vilket sorts djur du har att göra med.

Dagens pannlampor lyser väldigt starkt, tack vare ännu kraftfullare LED-dioder, och väger ännu lättare än tidigare med smartare batterier och smidigare upphängningssystem. De har även blivit bättre på att distribuera ljuset, så att vi ser mer i mörkret, både framför fötterna, runtomkring oss och långt fram i färdriktningen. 

Det har även blivit all vanligare med USB-laddning till de uppladdningsbara batterierna. Fördelen med en USB-laddningsbar pannlampa är att man får maximal flexibilitet eftersom lampan kan laddas både hemma, på jobbet via datorns USB-port och i bilen.

Det gäller även att synas i mörkret. Vi har ett starkt sortiment med reflexvästar, löparmössor, löparvantar och damasker med reflexdetaljer, samt blinkande säkerhetslampan Silva Tyto, en billig livsförsäkring som du enkelt fäster fram och bak på löparjackan/tightsen.

 

Några tips:

  • Ta för vana att alltid ladda batteriet innan.
  • Förvara batteriet relativt svalt, ej över rumstemperatur, och förvara det helst halvfullt för bättre livslängd.
  • I vanliga alkaliska batterier som brukar sitta i friluftslampor tar effekten gradvis slut men i uppladdningsbara Li-Po batterier är det alltid maxljus till de tar slut. 

Rätt ljusflöde för rätt aktivitet:

  • 60-130 Lumen: För lite snabbare aktiviteter som kräver mer ljus och en räckvidd på upp till 70 m. Kan räcka för terränglöpning på ojämnt underlag. Räcker definitivt för löpning på grusstig. 
  • +130 Lumen behövs för löpning i ospårad terräng. Men enbart ljusstyrkan räcker inte, fortfarande är ljusbilden viktig. Kanterna på ljuskäglan behöver vara mjuka för att det inte skall kännas obehagligt och skakigt.