Förhöj löpkänslan i sommar!

Sommaren är för många den bästa tiden på året för löpning, med sol, värme, fågelkvitter och grönska. I en annars stressad vardag får vi nu äntligen lite tid över och kan njuta av löpningen. Vi behöver inte bylta på oss en massa kläder, det räcker oftast med shorts och t-shirt. Lättare och luftigare kläder och skor förhöjer löpkänslan och när det är varmt är det förstås extra viktigt med vätskeintaget. Här är våra bästa tips för ännu skönare sommarlöpning:

Spring lätt på foten!

Vi har ett gediget sortiment med tunna, lätta löparskor, som med fördel kan användas som komplement för att träna upp fotledsstyrka och bättre löpteknik. Med en tunn sko kommer du att ta kortare och mjukare steg, vilket är mer skonsamt då det minskar stötchocken. Lättviktssegmentet rymmer tävlingsskor, sk ’racing flats’, minimalistiska barfotaskor med noll drop, ultralätta trailskor samt hybridskor med viss dämpning för en mjukare övergång.

Spring med ventilerande kläder!

För skönaste löpupllevelse kan vi rekommendera supertunna T-shirts och linnen i funktionsmaterial med extra ventilerande rygg (Asics och Houdini); Låga, tunna löparstrumpor som andas bra och inte absorberar fukt (Falke); Luftiga, tunna shorts (Houdini); Lätta vindjackor som kan packas ihop till en liten boll (Falke, Asics). Hos oss hittar du även välsittande underkläder i funktionsmaterial (Falke) och lätta löparryggsäckar Haglöfs och Salomon).

Spring inte torr!

När det blir varmare ökar behovet att ta med sig vätska på löpturen.  Numera finns en rad intressanta vätskesystem: ryggsäck med vattenlunga (camelback) för lite längre turer, eller en midjeväska med flaskhållare. För en kortare tur kan det räcka med en handhållen flaska. I vårt sortiment har vi alla varianter och även mjuka flaskor som minskar i volym när de töms.

Varmt välkommen!

Text: Fredrik Ölmqvist

 

2013